Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Βιβλιοπροτάσεις εν όψει των Χριστουγέννων


  1.  
«Οι Αταίριαστοι», Εκδόσεις Γκοβόστης, Συγγραφέας: Θανάσης Νιάρχος
Το βιβλίο του Θανάση Νιάρχου περιλαμβάνει 62 συνεντεύξεις του συγγραφέα ανάμεσα σε πολιτικούς και καλλιτέχνες στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".«Οι Αταίριαστοι», πέραν από την πρωτοτυπία της ιδέας που τους ενεργοποίησε, ανέλαβαν να υλοποιήσουν –με εμφανή θετικά αποτελέσματα– κάτι πολύ πιο δύσκολο: να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα σε «τάξεις» πολιτών κατεξοχήν «αντίθετες», όπως οι πολιτικοί και οι καλλιτέχνες.
2.      
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ «Το Βιβλίο με τα λάθη», Εκδόσεις Τεκμήριο, Συγγραφέας: Τζιάνι Ροντάρι
Σ' αυτό το βιβλίο του, ο Τζιάνι Pοντάρι, διορθώνει με τα μπλε και κόκκινα μολύβια του, τον κόσμο μετατρέποντάς τον σ' ένα παράδοξο, χαρούμενο λούνα παρκ. Ποιήματα και ιστορίες ανοίγουν διάλογο με παιδιά και γονείς στους οποίους ο συγγραφέας αφιερώνει ένα διαφωτιστικό πρόλογο. ¨Κάποτε κάποιος γύρναγε ολόκληρη τη γη ψάχνοντας τη Χώρα χωρίς Λάθη να βρει¨. Μια ενδιαφέρουσα παιδαγωγική προσέγγιση των λαθών μας.
3.      
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ «Το περιστέρι δικαστής», Εκδόσεις Άγκυρα, Συγγραφέας: Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση
Τα ζώα του δάσους, για να λύσουν τις διαφορές τους, όρισαν αρχικά για δικαστή τους το άγριο γεράκι. Οι λύσεις όμως που έδινε δεν τα ευχαριστούσαν κι έτσι όρισαν για δικαστή τους το ειρηνικό περιστέρι που κατάφερε όχι μόνο να αποδώσει δικαιοσύνη αλλά και να πετύχει την συμφιλίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου