Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ



Εσείς μπάλες χριστουγεννιάτικες φτιάξατε;;; 




15122012365.jpg



Μια και τα Χριστούγεννα είναι δύο τουλάχιστον εβδομάδες διακοπών, μάς δίνεται η ευκαιρία να μοιραστούμε με τα μικρά μας μα και μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας - ποιος αλήθεια παύει να είναι παιδί ή να θυμάται το παιδί που κρύβεται μέσα του, όταν καταπιάνεται με κατασκευές και χειροτεχνίες;;; - τη χαρά των κατασκευών . 

Μια όμορφη και πολύ απλή κατασκευή είναι οι αυτοσχέδιες χριστουγεννιάτικες μπάλες. Μπορείτε στο εμπόριο να βρείτε μπάλες από φελιζόλ αλλά ακόμα καλύτερα είναι αν αποφασίσετε να ξεδιαλύνετε παλιά τεύχη περιοδικών και εφημερίδων. Διπλώνετε τα χαρτιά έτσι ώστε να αποκτήσουν όγκο και να θυμίζουν μπάλα. 

Τι άλλα υλικά θα χρειαστούμε;;; Χαρτόνι γκοφρέ διαφόρων χρωμάτων, χρυσόσκονη διαφόρων αποχρώσεων και χρωματιστή κορδέλα. 

Τυλίγουμε τη μπάλα με χρωματιστό γκοφρέ χαρτί και δένουμε με την κορδέλα μας έτσι ώστε να μοιάζει με ένα μπουκετάκι. Πάνω στο γκοφρέ χαρτόνι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Θέλουμε μπάλα με μάτια, μύτη και στόμα;;; Τα σχεδιάζουμε απευθείας πάνω στο γκοφρέ  ή τα σχεδιάζουμε σε χαρτί, τα κόβουμε ομοιόμορφα και τα κολλάμε. Θέλουμε μπάλες με παλιά κουμπιά; Με ζωάκια; Με αποξηραμένα φύλλα; Ή με γκι; 

Ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας! Τη δε χρυσόσκονη τη χρησιμοποιείτε για να τονίσετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της μπάλας σας, όπως στη φωτογραφία για παράδειγμα τονίζει τα μάγουλα του προσώπου που είναι η μπάλα μας ή για να δώσετε διαφορετικές οπτικές αποχρώσεων στο γκοφρέ χαρτί σας ! 

Άλλη μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι η Μπάλα βαρυποινίτης. Κόβετε το γκοφρά χαρτί σε λωρίδες διαφορετικών χρωμάτων και τις χρησιμοποιείτε συνδυαστικά για να ντύσετε τις μπάλες σας! 

Εδώ που τα λέμε δεν είναι και μικρό βασανιστήριο το κρέμασμα στο δέντρο για πάνω από μισό μήνα ...άσε που και ο υπόλοιπος χρόνος τους δεν περνά και πολύ ευχάριστα μέσα στην αποθήκη, στο σκοτάδι και στην πίεση των χαρτόκουτων ! Και του χρόνου λοιπόν! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου