Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ




Φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι 

Μία από τις ωραιότερες προκλήσεις των Χριστουγέννων είναι ο στολισμός. Τα μικρά μας μα και εμείς οι μεγαλύτεροι υποκλινόμαστε στη μαγευτική ομορφιά όλης αυτής της διαδικασίας για την υποδοχή των εορταστικών ημερών. Φωτάκια, μπάλες, γιρλάντες παραδίδονται στις υποταγές της φαντασίας μας για δημιουργήματα ονειρεμένα. 

Μα ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί η δημιουργία αυτοσχέδιων, χειροποίητων στολιδιών. Μια όμορφη πρόταση για να κάνετε κάτι δημιουργικό μαζί με τους μικρούς μας φίλους είναι να φτιάξετε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σας. 

Η συνταγή απλή μα τόσο δυνατή στο αποτέλεσμά της! 

Τι υλικά χρειαζόμαστε;;; 
αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 
νερό 
αλάτι 
τέμπερες διαφόρων χρωμάτων 
κορδέλα χρωματιστή 
ένα καλαμάκι 

Φτιάχνουμε λοιπόν τη ζύμη μας έτσι ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας και να είναι εύκολη για πλάσιμο και αφήνουμε τη φαντασία των παιδιών μας και την καλή μας διάθεση να φτιάξει αστεράκια, δεντράκια, μπότες του Αη Βασίλη, καμπανούλες και ό,τι άλλο θελήσουμε. 
Με ένα καλαμάκι ανοίγουμε τρυπούλα σε κάθε σχέδιο ώστε να μποροέσουμε να περάσουμς μετά το ψήσιμο την κορδέλα μας και να τα κρεμάσουμε. 
Και όσο για το χρώμα έχουμε δύο επιλογές. Ή ρίχνουμε στη ζύμη μας το χρώμα που θέλουμε ή τα χρωματίζουμε αφού ψηθούν σε διάφορα χρώματα. Προσοχή όμως: μετά το ψήσιμο θέλουν λίγη ώρα να κρυώσουν . 
Καλή επιτυχία !!! 





15122012364.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου